MIX-TEE
Ethiopia Sidamo

Ethiopia Sidamo

Etiopie je považována za pravlast arabiky a také se v některé literatuře vyslovuje domněnka, že slovo "káva" má původ v názvech etiopských provincií Kaffa. Kávová zrna poskytují jemné vínové aroma s bohatou chutí. Odborníci se shodují, že etiopská kávová zrna lze zařadit mezi nejlepší na světě. Je jedním z hlavních afrických producentů arabiky. Zrna se zpracovávají jak suchou, tak i mokrou metodou. Zrna se třídí dle příslušné kvality na mild, soft a hard, přičemž mild je nejkvalitnější a jedná se o exportní typ kávy. Mezi nejznámější etiopské oblasti patří Harar, Djimah nebo Sidamo. Etiopskou kávu není vůbec lehké popsat. Její zrna nejsou příliš hezká, nejsou ani silná a nemají ani vysokou kyselost. Chuť v šálku je však úžasná. Tato káva by se neměla příliš pražit, neboť silným pražením ztratí svůj osobitý charakter. Provincie Sidamo je mezi odborníky považována jako jedna z nejlepších odrůd arabiky na světě. Jemné pražení této kávy zachovává typickou pikantnější ovocnou chuť s meruňkovým nádechem. Neváhejte a ochutnejte kávu z provincie Sidamo. 

Chuť

  • 1velmi jemná
  • 2jemná
  • 3zralá
  • 4silná
  • 5extra silná

způsob pražení

střední

Původ

Způsob přípravy