MIX-TEE
Colombia Medellin

Colombia Medellin

Kolumbie je považována za největšího světového výrobce jakkostních zrn, které poskytují hedvábnou, aromatickou a silnou chuť v šálku. Káva z Kolumbie je považována za jednu z nejlepších. První kávovníky byly do Kolumbie přivezeny v roce 1808. Kávovníky se pěstují v oblasti zejména mezi výběžky And a v horských oblastech východních, západních a centrálních Kordiller. Hornatý terén poskytuje velmi rozdílné klima, což znamená, že sběr může probíhat po celý rok v různém čase. 90 % kávy se zpracovává mokrou metodou. V Kolumbii existuje úřad pro udržování kvality kávy - Federación Nacional de Cafeteros de Columbia. Kolumbie je druhým největším producentem kávy hned po Brazílii. K nejlepším kolumbijským kávám patří kávy z oblasti Medelin, Armenie či Manizelesu. Kolumbijská káva se klasifikuje jako supremo (velké zrno bez perlového zrna), excelso (střední až malé zrno), caracol (velké perlové zrno) a caracoli (malé perlové zrno).

Káva z Kolumbie, z oblasti Medellin, má ostrou a silnou chuť s jemnými náznaky čokolády a květin. Táto káva se pěstuje v pohoří Severní Andy, které se táhnou v délce 8 000 km přes celou Jižní Ameriku. Káva získala svůj název dle blízkého kolumbijského města Medellin, která patří mezi důležité produkční oblasti Kolumbie. Díky použité technologie sušení mražením si káva zachovává vynikající chuť a aroma této oblasti. 

Chuť

  • 1velmi jemná
  • 2jemná
  • 3zralá
  • 4silná
  • 5extra silná

způsob pražení

velmi silný

Původ

Způsob přípravy